Megosztás
2016.10.23. |

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, Zugló polgármestere szerint ünnepelnünk kellene, de tiltakozni jöttek a budapesti Blaha Lujza térre.

"Súlyosan csalódnunk kellett, a köztársaság halott, a romjain kialakult új rendszer ma már nem köz-, hanem magántársaság. Rendszert csináltak mindabból, ami rossz. A társadalmat magára hagyták, milliók élnek szegénységben és létbizonytalanságban. Ellopták a szabadságunkat, hogy ellophassák a pénzünket, és el akarják lopni a lelkünket."

Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa szerint új rendszerváltást kell elindítani, a változást akaró erőknek meg kell állapodniuk az együttműködésről.

"Világossá teszem, hogy mi mindenkiben partnert látunk, aki meg akarja szabadítani a hazánkat ettől a kormánytól."

Mint mondta, a jövő héten elindulnak azok az egyeztetések, amik "kivezetnek ebből a rémálomból". Az lesz az első lépés, hogy összeállnak, a második lépés pedig az, hogy meg kell győzniük azokat, akik nem hisznek abban, hogy ez az együttműködés működni fog.

Szerinte, sokakban felmerül a kérdés, hogy hol vannak a jobboldali demokraták, miért nem küzdenek ők is a kormány ellen. 10 évvel ezelőtt lemaradtak az Astoriánál, amikor a rendőrség nem tudta, vagy nem akarta megkülönböztetni a csőcseléket a szabad véleménynyilvánítás jogával élő polgároktól. Ez volt a 3. köztársaság haláltusájának első napja. Más nevében nem tehetem, de a magam nevében kimondom, hogy végtelenül sajnálom, hogy ez megtörténhetett!

Karácsony szerint sokan vannak, akik azt mondják, hogy korrupció korábban is volt, másnak a nevében nem tehetem, de a magam nevében azt mondom, hogy végtelenül sajnálom, hogy nem voltak a magyar köztársaság politikusai elég tisztességesek.


Mint mondta, most sokkal jobbnak kell lennünk. Többször nem hibázhatunk, meg tudjuk, és meg is fogjuk csinálni az új köztársaságot. Éljen a köztársaság!

 

Forrás, index.hu

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!