Megosztás
2016.12.17. |

Lengyelországban orbáni mintára csonkolják a demokráciát, de az ellenzék bátor kiállása minden elismerést megérdemel. A Párbeszéd, amelynek vezetői éppen öt éve vonták blokád alá a magyar Parlamentet hasonló helyzetben, szolidaritásáról biztosítja a lengyel demokratákat.

A sajtó szabadsága a hatalom elszámoltathatóságának első számú eszköze; nem véletlen, hogy a kiépülő önkényuralmak mindenhol a média korlátozásával, elnémításával, megvásárlásával próbálkoznak – ahogy Lengyelországban, úgy Magyarországon is.

A lengyel Orbán-másolat, Kaczynski és csapata most is csak azt teszi, amit a Fidesz többé-kevésbé büntetlenül megtehetett az elmúlt hat és fél évben. Reméljük, a lengyelek és Európa tanultak a magyar példából, és nem hagyják magukat elaltatni, nem hagynak berendezkedni egy újabb putyini típusú tekintélyuralmi rendszert.

És még inkább reméljük, hogy a szabadságszerető lengyelek ellenállása ösztönözni fogja a magyarokat, és egyre többen csatlakoznak azokhoz, akik nem hajlandóak együttműködni az Orbán-rezsimmel és kiszolgálóival.

Budapest, 2016. december 17.
Párbeszéd Sajtó

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!