Szabó_Tímea_Szabó_Rebeka_sajttáj_20141221
Megosztás
2014.12.21. |

Amíg a Fidesz-KDNP a hét elején indoklás nélkül leszavazta a PM-es Szabó Tímea költségvetési módosító javaslatát, amely 3 milliárd forintból biztosította volna, hogy az éhező gyerekek a téli szünetben is meleg ételhez jussanak, a Zuglói Önkormányzat megoldotta a feladatot. Egy kis szervezés, a hivatal és az intézmények segítő együttműködése és mintegy egymillió forint kellett ahhoz, hogy a zuglói szegény családokban élő gyerekek a szünetben is meleg ételhez juthassanak.

 

"A 16 napos téli szünet 600 ezer magyar gyermek számára 16 nap nélkülözést jelent" - mondta Szabó Tímea, a PM társelnöke. A gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene, ezért nem adhatjuk fel a harcot, hogy megváltoztassuk ezt a szívszaggató helyzetet, és felszámoljuk a fideszes Gucci-demokráciát" - tette hozzá. 

 

Szabó Rebeka, Zugló szociális ügyekért felelős alpolgármestere elmondta, hogy kerületükben mintegy 130 gyerek igényelt a téli szünetben étkezést, az iskolák és óvodák körülbelül kétharmadából. Az adagokat a zuglói Szociális Gondozó Szolgálat segítségével, az ő helyiségeikben vehetik majd át az érintettek a szünidő legtöbb napján, az ünnepnapokra pedig melegétel-konzerveket biztosítanak. "Az összeget a polgármesteri keretből biztosítottuk. A szünidő végén a programot kiértékeljük, és a tapasztalatok függvényében készülünk hasonló ellátással a tavaszi szünetre" - tette hozzá.

 

A PM bízik abban, hogy annak ellenére, hogy a Fideszes kétharmad országos szinten elutasította a párt gyermekéhezés felszámolására tett javaslatát, a zuglói példát alapul véve más kerületek és települések polgármesterei is megoldják, hogy szünidőben egy gyermek se éhezzen.

 

Budapest, 2014. december 21.

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke

 

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere,

a PM elnökségi tagja