Megosztás
2016.12.21. |

 

Habár a kormány az elmúlt években tett lépéseket a szünidei gyermekétkeztetés kibővítésére, valójában 250 000 gyermek idén télen sem jut minden nap meleg ételhez. A Párbeszéd szerint ki kell terjeszteni a szünidei étkeztetést mind a 600 000 rászoruló gyermekre.

Hiába mondja el az EMMI államtitkársága naponta a gyermekétkeztetés kibővítésével kapcsolatos mantrát, a rászoruló 600 000 gyermek közül nagyjából 350 000-en tudnak részt venni majd a szünidei étkeztetésben. Sokan ráadásul úgy esnek ki ebből a körből, hogy hiába jogosultak az ellátásra, a szülők nem kapják meg a megfelelő információt ahhoz, hogy kérvényezni tudják az étkeztetést. A legszegényebb önkormányzatok pedig továbbra is küszködnek a finanszírozással.

Miközben Mészáros Lőrinc idén naponta egy milliárd forintnyi közbeszerzést nyert, addig az ország fele nap mint nap nélkülöz. Nem tudják fizetni a rezsit, nem tudják rendesen fűteni a lakásukat, és nem tudják megfelelően etetni a gyermekeiket.

A Párbeszéd reméli, hogy a kormánypárti képviselők legközelebb nem söprik le a gyermekétkeztetes kiterjesztéséről szóló javaslatunkat. A párt folytatja küzdelmèt a gyermekéhezés felszámolásáért és azért, hogy mindenki emberhez méltó életet élhessen.
 

Budapest, 2016. december 21.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke
országgyűlési képviselő

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!