Megosztás
2014.10.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, napirend előtti felszólalása során a sokadik semmitmondó beszédét mondta el - ezt Szabó Tímea társelnök közölte budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Miután a kormányfő hosszasan sorolta az adatokat, beszédéből kiderült, hogy az adatoknak nem lehet hinni - mondta a PM társelnöke. Hozzátette, az is kiderült, hogy a kormánynak valahonnan egységes adatai vannak a roma közösségtől. Hangsúlyozta, ezekre ő is kíváncsi lenne, mert nem tudta hogy létezik Magyarországon olyan, hogy "egy roma közösség" és annak vannak homogén adatai.
    Elkeserítőnek tartotta, hogy Orbán Viktor arra sem méltatta a választókat, hogy a választás után elmondja, mire készül a kabinet a következő három évben.
    Orbán Viktor a munkaalapú társadalmat is megemlítette, miközben célnak tartotta a teljes foglalkoztatást - folytatta. Hangsúlyozta, hogy teljes foglalkoztatásról utoljára Kádár Jánostól hallott. Amikor a miniszterelnök a teljes foglalkoztatásról beszél, akkor nyilvánvalóan a Fidesz és a fideszes káderek teljes foglalkoztatásáról beszél - fogalmazott.
    A PM követeli, hogy Magyarország kövesse a nyugati, illetve észak-európai példát és egy tudásalapú társadalmat hozzanak létre - szögezte le Szabó Tímea.

    Az önkormányzati választásra vonatkozó kérdésre azt mondta, az ellenzék három választáson is megmutatta, hogy "ez így nem jó", a magyar baloldalnak egy tisztítókúrába kell kezdenie, mert ez így nem mehet tovább". Az Együtt-PM viszont azt mutatta meg, hogy van lehetőség a megújulásra, Karácsony Gergely zuglói győzelme is bebizonyította, hogy a magyar embereknek van igénye egy megtisztult, hiteles, korrupciómentes, újfajta baloldalra - jelentette ki. 
    Az Együtt és a PM jövőjét firtató kérdésre Szabó Tímea azt mondta, szövetségük egy választási szövetség volt, de nagy valószínűséggel 2018-ban is szükség lesz valamiféle együttműködésre. A Párbeszéd Magyarországért párthoz politikailag és kulturálisan is az Együtt áll a legközelebb, ezért meggyőződése, hogy a jövőben is együttműködésben fognak politizálni - közölte.
    Kár lenne hatalmas győzelemként megjeleníteni, hogy egyetlen megyei közgyűlésbe sem jutottak be, de arra büszke, hogy minden nagyobb településen van PM-es vagy Együtt-PM-es képviselő - mondta.
    Vannak olyan személyek, akikkel kevésbé gondolják előremutatónak az együttműködést, de azt látták, hogy helyi szinten az MSZP-s és a DK-s aktivisták is teljes erőbedobással küzdöttek velük együtt - elemezte a lehetséges jövőt. Azt nem árulta el, hogy személy szerint kire gondolt, de "szerintem ez teljesen nyilvánvaló, nem szeretnénk visszanyúlni az elmúlt 24 év olyan politikusaihoz, akikről a választók egyértelműen azon akaratukat fejezték ki", hogy nem szeretnék döntéshozói pozícióban látni őket.

 

MTI alapján