Párbeszéd
Megosztás
2017.7.1. |

A Párbeszéd követeli, hogy a kormány hazudozás helyett az egészségügy teljes rendbetételével foglalkozzon, és még az idei évben hajtson végre 50%-os béremelést az ágazatban dolgozóknak.

Hiába oszt ki az  egészségügyi dolgozók ünnepén a kormány néhány látszatelismerést,  a valóság az, hogy az emberek veszélyben vannak a haldokló ellátás miatt,  és arcpirítóan kevés az a pénz, amivel a kormány pofozgatja a romjaiban heverő egészségügyet. Az uniós átlaghoz képest 30 %-al többen halnak meg itthon azért, mert nem jutnak megfelelő ellátáshoz.  A Párbeszéd ma fekete leplen fekvő emberekkel demonstrálja azt a 32 ezer embert, akik a magyar egészségügy elképesztően rossz állapota miatt voltak kénytelenek meghalni az elmúlt évben.

Elfogadhatatlan, hogy Balog Zoltán, Rétvári Bence hazugságokkal, Orbán és haverjai mesterségesen gyártott ellenségképekkel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy ma 16 ezer ápoló és kórházi dolgozó hiányzik, és több mint háromezer orvos vándorolt el Magyarországról, az itthon maradó dolgozók pedig a felét keresik szlovák kollégáik bérének.

A Párbeszéd újra országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamenthez: követeljük az elaprózott és alacsony béremeléshez képest még az idén 50%-os béremelés végrehajtását a teljes egészségügyi  szektorra,  a kórházi adóságállomány haladéktalan kifizetését, valamint a szakdolgozói bértábla azonnali átalakítását.

Szabó Tímea
országgyűlési képviselő
a Párbeszéd társelnöke

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!