Szabó_Tímea_Béres_András_sajttáj_20141009
Megosztás
2014.10.9. |

 

 Bár az Óbuda újság valódi feladata a demokratikus közvélemény alakítása, a lakosság párt és hivatali érdekektől független tájékoztatása, az Együtt-PM III. kerületi szervezete kénytelen küzdelmet folytatni a nyilvánosságért.

 

Bús Balázs, jelenlegi polgármester nem tűri az ellenvéleményt és a kritikát, ezért mindent elkövet, hogy ez a műfaj ne jelenjen meg, az egyébként közpénzből fizetett önkormányzati kiadványokban. Így az óbudai önkormányzati média a kerület lakóinak sokszínű tájékoztatása helyett kizárólag a regnáló polgármester és a Fidesz szócsöveként funkcionál.

 

Bús Balázs sajátjaként, a Fidesz kampányeszközeként használja az évi 83 millió forint közpénzből működő lapot, miközben nem hajlandó lehozni az Együtt-PM politikai hirdetéseit – jogtalanul. Közérdekű adatigénylés formájában kikértük a kiadóval kötött szerződést, de bár lejárt a határidő a Bús Balázs által vezetett hivatal azt nem adta ki.

 

Az üzenet egyértelmű, az Óbuda újságban a hiteles tájékoztatás nevében, csak dicsérni szabad a polgármestert, ellenzéki, kritikus vélemények pedig nem jelenhetnek meg.

 

Az Együtt-PM átlátható és nyilvános politikát folytatna, nyomonkövethetővé és nyilvánossá tenné az önkormányzat és a közgyűlés működését, mindezt demokrata és egyenlő keretek között.

 

Budapest, 2014. október 9.

 

 

Béres András,

az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje