Szabó Tímea
Megosztás
2018.5.18. |

A szövetség felbomlását Tóth Bertalan (MSZP) sajnálatosnak és pénzügyi döntésnek nevezte, egyúttal felszólította Bősz Anettet arra, hogy adja vissza az MSZP-Párbeszéd listáján szerzett mandátumot. Tóth Bertalan szerint az MSZP nem zsarolható, amit a liberálisok tettek, tisztességtelen.

 

 Szabó Tímea világossá tette, hogy sem Fodor Gábor, sem pedig Bősz Anett nem tájékoztatta őt, a múlt héten megalakult Országgyűlés Párbeszéd-frakciójának vezetőjét arról, hogy ilyen döntést hoztak azelőtt, hogy erről a sajtót, majd pedig az Országgyűlés Hivatalát értesítették volna. Sőt, Szabóhoz azóta sem látogatott el az elvileg vele együtt dolgozni kívánó Bősz Anett, csupán a sajtónak adott nyilatkozataiból tudott tájékozódni, amelyeket ugyanakkor tételesen cáfolt.

„Nem volt semmiféle ideológiai, vagy épp programvitánk, nem volt szó arról, fel sem merült ilyen, hogy Bősz Anett ne képviselhette volna a liberális értékeket. Sőt, éppen az volt az egyezség tárgya, hogy Bősz Anett ezeket az értékeket képviseli majd a frakcióban, s ezen az alapon dolgozunk együtt."

Szabó Tímea azt is elmondta, szerinte minden feltételt teljesítettek ahhoz, hogy Bősz Anett munkáját elvégezhesse, s hogy hitelesen képviselhesse az által fontosnak tartott értékeket. Ezt a megállapodást most kizárólag anyagi megfontolásból felrúgta Fodor Gábor, a frakcióvezető szerint ugyanis Bősz nem maga döntött saját sorsáról, hanem kényszeríthette pártelnöke a kilépésre.

„Személy szerint nagyon sajnálom, de számomra ismét bebizonyosodott, hogy Fodor Gábort semmi más nem érdekli, csak a pénz" – mondta ki Szabó Tímea.

A Párbeszéd társelnöke arról is beszélt, hogy anyagi értelemben is teljesítették a Liberálisok kéréseit, így az, hogy mégis kiléptették Bősz Anettet, kizárólag annak tudható be, hogy „fodor Gábornak ennyi mégsem volt elég". Szabó ugyanakkor nem az MSZP-vel kötött megállapodásról, hanem nyilván a frakció rendelkezésére álló parlamenti keretéről, forrásairól.

Szabó Tímea szerint egyébként nem a frakció meglétén múlik az, hogy tudnak-e küzdeni az Orbán-kormány bukásáért, s ellenzéki pártként tudnak-e viselkedni. Ő maga az elmúlt négy évben független parlamenti képviselőként is több akciót véghez tudott vinni, s a jövőben keresni fogják annak formáit, hogy miként kapjanak megfelelő nyilvánosságot a Párbeszéd politikai meggyőződésének.
 
Forrás: 168.hu