Megosztás
2016.7.7. |

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke kezdeményezi, hogy hívják össze a parlament rendkívüli ülését és azon semmisítsék meg a városligeti beruházást lehetővé tévő Liget-törvényt.

 

   

  A független országgyűlési képviselő egy csütörtöki, a Városligetben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy miután a rendkívüli ülés összehívását a képviselők egyötödének aláírásával lehet kezdeményezni, ezért az ellenzéki pártok segítségét kéri az ügyben.

    A politikus szerint "minden baj forrása" a 2013-ban elfogadott Liget-törvény, amelyik lehetővé teszi, hogy "korlátlanul lepusztítsanak zöld területeket és betonépületeket húzzanak fel" a helyükön. A jogszabály ellentétes a jogalkotási és az önkormányzati törvényekkel, mert egyfelől nem illeszkedik a magyar jogrendbe másfelől pedig "kicsavarta" a főváros kezéből a döntés jogát - mondta.

    A társelnök kezdeményezni fogja a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítását is, hogy a zöldberuházások kikerüljenek a kiemelt beruházások köréből.

    A sajtótájékoztatón a párt másik társelnöke, Karácsony Gergely arról beszélt, hogy álláspontjuk szerint jogszerűtlen volt az a birtokvédelmi eljárás, amelyik alapján a rendőrség szerdán felszámolta a Ligetvédők csoport táborát. A civileket ezért jogellenesen akadályozták alapvető állampolgári jogaik gyakorlásában - tette hozzá a politikus.

    A zuglói polgármester véleménye szerint a "ligeti csatában" a civilek nemcsak a fákat, hanem a főváros levegőjét, a jogállamot és az adófizetők pénzét védik.

 

Budapest, 2016. július 7., csütörtök (MTI)

 

Elég volt az értelmetlen fairtásból, csatlakozz!