Megosztás
2016.11.24. |

A Párbeszéd szerint a Tarsoly Csabával, a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt volt Quaestor elnök-vezérigazgatóval készült, a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjú alapján egyértelmű, hogy a "Quaestor-botrány bűze" felér a legfelső kormányzati körökig.

    Barabás Richárd, a Párbeszéd elnökségi tagja sajtótájékoztatóján kijelentette: amikor Tarsoly Csaba az interjúban kimondja, hogy a megfelelő emberektől kapott ígéretet a segítségre, akkor a "legvalószínűbb feltételezés" szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről lehet szó, hiszen a Magyar Nemzeti Kereskedőház volt a legnagyobb kormányzati intézmény, amelynek befektetései voltak a Quaestorban 5-6 milliárd forint értékben.

    A Párbeszéd politikusa szerint ha igaz, hogy Szijjártó Péter tudott a Quaestor gondjairól, és kapott elég időt, hogy kivonja a kormányzati pénzeket a cégből, akkor a bennfentes kereskedelem bűntényét valósította meg.

    Barabás Richárd a Párbeszéd nevében arra szólította fel a minisztert, hogy "valljon színt", milyen tudomása és részvétele volt az ügyben.

    Úgy vélte: a helyzetet tovább bonyolítja, hogy - mint mondta - Szijjártó Péter kötötte össze Ghaith Pharaon szaúdi üzletembert Tarsoly Csabával. A Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: "rettenetesen gyanús", hogy ezek a szálak összefüggnek, ez is azt sugallja, hogy "Szijjártó Péter és a kormányzati körök nyakig benne vannak ebben a posványos mocsárban".

 

Budapest, 2016. november 24., csütörtök (MTI)

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!