Megosztás
2016.9.7. |
A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja úgy véli, hogy a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot csupán propagandacélokból hozzák létre.
 
 
    V. Naszályi Márta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az októberi kvótareferendum után a helyettes államtitkárság valószínűleg egy funkció nélküli kifizetőhellyé válik, vagy pedig csendben megszűnik.
    A politikus szavai szerint, mindenkinek fel kell emelnie a szavát, amikor a világon bárhol a vallásuk miatt üldöznek embereket, de úgy tűnik, hogy a kormány csak akkor jótékonykodik, ha ehhez közvetlen érdeke fűződik. A Párbeszéd nem érti, hogy a helyettes államtitkárság miért a Közel-Keleten élő keresztényekkel foglalkozik, amikor világszerte számtalan ember szorulna rá a segítségre - mondta.
    V. Naszályi Márta hozzátette: kíváncsiak arra, hogy a kabinet miért a kampány közepén állt elő a témával, miért éppen három millió eurót szánnak a helyettes államtitkárságra és hogy ebből mennyi jut az üldözötteknek és mennyi az államtitkárság dolgozóinak.
    Az elnökségi tag kérdésesnek nevezte annak a kormánynak a hitelességét, amelyik "1300 más vallású embert nemzetrontó végveszélynek állít be". Szavai szerint a kereszténységet csupán egyetlen módon lehet védeni, "Krisztus tanításának a követésével". Az a Fidesz akarja megvédeni a kereszténységet, amelyik kitünteni Bayer Zsoltot, aki "demens vénembernek" nevezi a pápát? Végül felszólította a kormányt, hogy fejezze be a "gyűlöletkeltő kampányt" amivel "meggyalázza" a valóban jó szándékú emberek tetteit.
 
Budapest, 2016. szeptember 7., szerda (MTI)
 
Elég volt a fideszes maffia-kormányból!