posta
Megosztás
2015.4.26. |

A PM felszólítja a Magyar Postát, hogy hagyjon fel a munkavállalói megfélemlítésével, s azonnali hatállyal vegye vissza leányvállalatához a sztrájkot szervező, elbocsátott szakszervezeti vezetőt. 

 

Még Orbán Viktor Magyarországán is példa nélküli volt eddig, hogy egy cég vezetője sztrájk közben elbocsássa a sztrájkot szervező szakszervezeti vezetőt. A Magyar Posta vezérigazgatója szerint a dolgozó „pánikkeltő, a cég gazdasági érdekeit súlyosan sértő nyilatkozatot tett a médiában”, azaz el merte mondani a véleményét.  A Magyar Posta – illetve leánycége – nyilvánvalóan példát akart statuálni, meg akarta félemlíteni a dolgozóit. Ez mindezidáig nem sikerült nekik, és remélhetőleg soha nem is fog. 

 

Egy állami vállalat államilag kinevezett pökhendi vezetőiről van szó, akik semmibe veszik a munkavállalói jogokat, jellegzetes képviselőiként Orbán „Nemzeti Együttműködési Rendszerének”. Láthatjuk, hogyan is működik ez a rendszer: aki ellene fordul, azt megpróbálják tönkretenni. Ezúttal azt is láthatjuk, ettől nem ijed meg mindenki.

 

A PM szolidaritást vállal az elbocsátott szakszervezeti vezetővel, a történtek ellenére is kitartó sztrájkolókkal, és tisztelettel gratulál a bátorságukhoz.

 

Budapest, 2015. április 26.

 

Tordai Bence, a PM szóvivője