Megosztás
2015.12.4. |
Az Államkincstár technikai hibára hivatkozva nem tudja időben elutalni a közalkalmazottak november havi bérét, de közben a politikusoké már ki lett fizetve. Megdöbbentő, hogy míg Rogán Antal, vagy Habony Árpád fizetése biztosan nem késik, addig a létminimum alatt keresőknek több napot kell várni arra, hogy a tisztes megélhetéshez sem elegendő pénzüket megkaphassák.
 
 
AZ Államkincstár tájékoztatta a napokban az érintetteket, hogy a kifizetésekhez szükséges informatikai rendszer meghibásodott. Emiatt nem fogja időben megkapni több százezer közszférában dolgozó a fizetését. Úgy tűnik, az állami intézményeknél lassan állandó lesz a kifizetések késése, hiszen ugyanígy késve utalja ki a béreket a pedagógusoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is.
 
A helyzet azért is rendkívül felháborító, mert a politikusok már megkapták a november havi pénzüket. Az informatikai rendszerek úgy tűnik, addig működnek megfelelően, ameddig Rogán Antalnak, Habony Árpádnak vagy Szijjártó Péternek kell utalni, nehogy véletlenül lecsússzanak a legújabb Gucci termékek megszerzésétől. 
 
A Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja az Orbán-kormányt: tegyen meg mindent, hogy mindenki időben megkapja a bérét.
 
 
Budapest, 2015. december 4.
 
PM elnökségi tag
 
 
Új. Bal. Zöld.