Megosztás
2015.8.24. |

A 44 milliárdért felújított vonal kapcsán a Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t (NIF), hogy azonnal pótolja a Bécsi úti kereszteződésnél hiányzó fénysorompót, és ne várja tétlenül, amíg tragédia történik! A PM a beruházás adatait tartalmazó beadvánnyal fordul az EU csalás elleni ügynökségéhez.

 

A PM felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert és a NIF Zrt-t, hogy hozza nyilvánosságra a beruházás részleteit, és nevezze meg, ki(ke)t terhel a felelősség a felújítás folyamatosan emelkedő költségeiért és az évekkel tolódó határidőkért.

 

A több mint három éve húzódó, botrányokkal övezett beruházás csúfos eredményekkel járt: a másfél órás utat öt perccel sikerült lerövidíteni, de például a Budapest-Solymár távot 32 perc helyett ugyanúgy 32 perc alatt lehet megtenni.

 

A költségek a szuperexpresszek kiépítésének költségeivel vetekednek, és erős a gyanú, hogy a Szijjártó-család érdekeltségének részvétele a konzorciumban nem az árcsökkentés irányába hatott.

 

Az utolsó utáni póthatáridőt is két hónappal lekésve úgy sikerült átadni a félkész felújítást, hogy a 10-es főút és a vasútvonal találkozásánál nem működik a fénysorompó. A vg.hu tudósítása szerint „ha vonat jön, akkor az ott strázsáló jelzőőrök kiszállnak a kocsijukból és leállítják a forgalmat” – miközben eddig is csak a szerencsén múlt, hogy nem történt több vonatbaleset.

 

Budapest, 2015. augusztus 24.

 

 

PM Sajtó