Megosztás
2013.7.7.

Az Együtt-PM szerint a kormány nem fontolta meg érdemben a köztársasági elnök javaslatát, a törvény továbbra is sérti a szövetkezeti elvet, a tulajdonjogot, a jogbiztonságot. Ha az AB a trafiktörvény, a földtörvény mellett ezt sem vizsgálja meg, akkor senkinek a vagyona, tulajdona nincs biztonságban ezután.

Az Országgyűlés név szerinti szavazás során újból megszavazta a botrányos, takarékszövetkezetek államosításáról szóló törvényt. A köztársasági elnök a trafiktörvény, földtörvény sima átengedése után hiába kérte a fideszes többséget hogy érdemben fontolja meg a törvényt, a kormány csak látszatmódosításokat hajtott végre.

Lássunk világosan: ennek a törvénynek célja nem a takarékszövetkezetek megerősítése, hanem bedarálásuk. Ez a törvény csak egy lenyúlás a sorban: magán-nyugdíjpénztári megtakarítások, magánlakások kisajátítása,  trafikok, patikák, földek  – a cél az alkotmányos demokrácia és a piacgazdaság alapelveinek felszámolásával egy Orbánhoz hű gazdasági elit felépítése, és ezen keresztül az Orbán-Simicska rendszer bebetonozása.

Lám az Orbán Viktorhoz lojális Videoton tulajdonosának takarékszövetkezete várhatóan kibújhat a törvény alól.  

Senkinek a vagyona nincs már biztonságban, aki nem a fideszes hatalomhoz kötődik. Ezért Szabó Mátéhoz fordulunk, hogy éljen jogával és kérje az Alkotmánybíróság vizsgálatát.

Budapest, 2013. július 7.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke