gyermekéhezés
Megosztás
2015.9.26. |

Ma, a Nemzeti Minimum Napján átvett országgyűlési határozati javaslattervet követően a PM azonnali egyeztetést kezdeményez a kilenc parlamenti képviselettel rendelkező párttal annak érdekében, hogy a tervezetet mielőbb elfogadhassák a képviselők. A PM szerint Magyarország nemzeti érdeke, hogy a gyermekéhezést mielőbb közösen felszámoljuk. 

 

Hazánkban ma legalább 40 ezer gyermek éhezik, és több százezren fekszenek minden este éhesen. A PM ezért is fogadta örömmel a Nemzeti Minimum civil kezdeményezést. Ma az Arénában az összes parlamenti párt által átvett határozati javaslattal végre mindenki elkötelezte magát az ügy mellett, így elkezdődhet az érdemi munka. A következő lépés, hogy a kormánypártok és az ellenzék egy asztalhoz üljenek, és közösen kezdjék el kidolgozni a megoldás részleteit. Ebből a célból a hétfői napon a PM egyeztetésre hívta a pártok képviselőit. 

 

A PM megalakulása óta küzd a gyermekéhezés felszámolásáért. Számos alkalommal nyújtottunk be költségvetési módosító javaslatot, hogy biztosítsuk a napi egyszeri meleg ételt minden gyermek számára. Azzal a szégyennel, hogy hazánkban több százezer gyerek minden nap éhes, nem lehet együtt élni. A köztünk fennálló világnézeti és napi politikai különbségeket kár lenne tagadni, de a gyerekek érdekében kell, hogy legyen egy közös minimum még köztünk is.

 

Budapest, 2015. szeptember 26.

Szabó Tímea, a PM társelnöke, országgyűlési képviselő