Megosztás
2015.1.24. |

Múlt szerdán a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a kormány egyik moszkvai lobbistájának előzetes letartóztatását. A PM a mai nap folyamán írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben felszólítjuk, hogy adjon magyarázatot és indítson azonnali vizsgálatot az ügyben.

 

Kiss Szilárd a keleti nyitás jegyében a gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosként is tevékenykedett, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel szoros kapcsolatban volt, illetve a hírek szerint „erősen be van kötve az oroszokhoz”. Vissza nem fizetett bankkölcsön miatt nyomoznak utána, gyakorlatilag korrupció és lenyúlás vádjával. 

 

A Párbeszéd Magyarországért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul válaszokat várva és vizsgálatot követelve Kiss Szilárd ex-miniszteri biztos tevékenységéről. Választ várunk arra, amikor a keleti nyitásról van szó, miért kíséri a folyamatot korrupcióról, lenyúlásról szóló hírek. A miniszterelnök folytasson le vizsgálatot hogyan válhatott az illető miniszteri biztossá, miért nem sikerült kiszűrni az illetőt? A vizsgálat terjedjen ki arra, nem-e újabb, - ezúttal kormányzati - Kágébéláról van-e szó.

 

Budapest, 2015. január 24.

 

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke