Megosztás
2015.10.18. |

 

 

 

 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) hétfőtől "nemzeti konzultációt" indít a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére kinevezett Rogán Antalról és a tárcáról - mondta a párt szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.

    Barabás Richárd szerint a kormány így is "80 milliárd forintot költ közpénzből kormánypropagandára a közmédiában", és ehhez képest hétfőn Rogán Antalt kinevezik "kvázi propagandaminiszternek". Tudható - tette hozzá -, hogy ennek a minisztériumnak 25 milliárdos keret áll rendelkezésére, hogy állami hirdetéseket vásároljon különböző médiafelületeken, tehát "lesz bőven arra közpénz, hogy tovább mérgezzék az emberek elméjét".
    Úgy fogalmazott: a Fidesz-frakció éléről távozó Rogán Antalnak számtalan megbízottja, tanácsadója lehet, ezért szerinte az új tárca létrehozása arról is szól, hogy "Rogán Antal odavihesse a sleppjét".
    Közölte: PM szerint nagyon fontos a konzultáció, az emberek véleményének meghallgatása, ezért hétfőtől négy kérdésből álló konzultációt indítanak, amely a párt internetes oldalán és a Facebookon lesz elérhető. A kérdésekben a többi között szó lesz Rogán Antal ingatlanügyeiről, a letelepedési kötvényekről és az új tárcáról is.
    Barabás Richárd megjegyezte: ez természetesen ironikus hangvételű konzultáció lesz, de "nem lesz nevetségesebb", mint a korábbi nemzeti konzultációk.
    Jelezte: a Fidesz a kicsi, hatékony állam ígéretével kampányolt, ehhez képest "elképesztő mértékben duzzasztják fel a kormányzati pozíciókat", amire az új minisztérium létrehozása is jó példa.



MTI 2015. október 18., vasárnap 14:35

 

Töltse ki a kérdőívet a képre kattintva: