Megosztás
2013.6.10.

Az Együtt 2014- Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a kampányfinanszírozásról szóló törvény nem teszi átláthatóvá, hogy a pártok honnan kapnak pénzt és azt mire költik - jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

A PM-es politikus azt mondta, hogy a kampányfinanszírozás húsz éve a magyar politikai rendszer egyik legnagyobb problémája, mert "húsz éve beszélünk arról", hogy a pártok átláthatatlan módon kapnak pénzeket és azokat átláthatatlan módon költik el.

Hozzátette, hogy a hétfői zárószavazásra váró javaslat alapján a választópolgárok továbbra sem látják majd, hogy a pártok honnan jutnak pénzhez és azt sem, hogy azt mire fordítják, mert hiányzik a nyílt kampányszámla intézménye.

Az sem derül ki, hogy - a nyomtatott sajtót leszámítva - a pártok milyen médiaszolgáltatóktól és milyen díjakért kapnak szolgáltatásokat - közölte. A következő kampány legfontosabb területe viszont az óriásplakát-piac lesz, ahol a "Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségéhez tartozó cégek már ötven százalékos részarányt kaptak és az elmúlt években óriási állami megrendelések révén előre ki lettek fizetve" - mondta. 

Véleménye szerint a Ház előtt fekvő javaslat "egy életre összevarrja" a Fideszt és azokat a gazdasági érdekköröket, akik "benyújtják a számlát" a pártnak, amikor az hatalmon van.

 

2013. június 10., hétfő (MTI)