Megosztás
2015.7.24. |

A Párbeszéd Magyarországért a mai napon feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután a sajtóban megjelent hírek szerint a MÁV vasúti szerelvényein utazó menekültekre zárták a vagonok ajtaját. A tett kimeríti a személyi szabadság megsértése bűntettet, ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, hiszen a vonaton védekezésre képtelen gyermekek is utaztak. 

 

A Népszabadság tudósítása szerint a Pécsről érkező menekültek Budapesten le akartak szállni a zsúfolt vonatról, ám a vagon ajtói kívülről be voltak zárva. A tudósítás szerint a Migration Aid aktivistái segítettek nekik végül leszállni. A PM szerint a tett nem csak embertelen és életveszélyes, de Magyarország legsötétebb korszakait idézi.

 

A párt azonnali rendőrségi vizsgálatot követel, és felszólítja Orbán Viktort, hogy azonnal állítsa le az országot romboló gyűlöletkampányát, ami nem, hogy nem oldja meg a menekültproblémát, de közvetlen erőszakot is szül a magyar társadalomban. A Fidesz-KDNP kormány több, mint egy éve tudja, hogy drasztikusan emelkedik a hazánkba érkező menedékkérők száma, mégsem tett semmit a helyzet megfelelő kezelésére. A PM meggyőződése, hogy Orbán Viktor átverte a magyar embereket, így méltatlanná és alkalmatlanná vált arra, hogy az országot kormányozza.

 

Budapest, 2015. július 24.

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM  társelnöke