Megosztás
2016.4.19. |

Egymilliárd forintot veszítünk azzal, hogy Simonka György fideszes országgyűlési képviselő magyar és uniós közpénz-milliárdokkal kitömött cége csődöt jelentett. A Párbeszéd Magyarországért (PM) feljelentést tesz csődbűntett gyanújával.

 

A fideszes képviselő először a rabszolgaként sanyargatott közmunkások kapcsán került be a hírekbe, aztán pár hónapja egy 250 milliós tartozást felejtett ki az adóbevallásából, most milliárdos csődbűntett gyanúja merül fel vele kapcsolatban.

A dinnyetermesztőként indult, cégháló-szövő fideszes botrányhős milliárdos támogatásokat húzott be az elmúlt években. Most csődbement cégét 2007-ben alapította, 2010-ig ügyvezetőként irányította, majd a vezetést feleségének adta át, ő pedig tulajdonosként a háttérbe húzódott.

Simonka György cége, a Magyar Termés Tész Kft. több, mint 1,8 milliárdos tartozást halmozott fel állami szervezetek és állami tulajdonú bankok felé, miközben vagyona kevesebb, mint 900 millió forint. Az államot, vagyis az állampolgárokat így közel egy milliárd forint kár érheti majd a felszámoláskor.

A PM szerint a megismerhető körülmények felvetik a csődbűntett gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk a Legfőbb Ügyészségen.

Elég volt abból, hogy a fideszes rablók milliárdonként hordhatják szét a közpénzt!

 

Budapest, 2016. április 19.

Tordai Bence

a PM szóvivője

 

Párbeszéd: Veled!