Megosztás
2016.5.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint bebizonyosodott, hogy L. Simon László javára kivételezett a kormány, amikor arról döntött, hogy az  adófizetők pénzéből újítja fel az L. Simon kúriához vezető útszakaszt. A PM válaszokat vár az útfejlesztés megalapozottságával kapcsolatban, valamint hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz.

 

A Magyar Közút Zrt. honlapján közzétett adatokból kiderült, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem az EU által finanszírozott projekt keretében valósul meg a 6212-es jelű, az államtitkár nevével fémjelzett panzióhoz, valamint borászatához vezető út felújítása. A Miniszterelnökség ezt azzal indokolta, hogy az uniós projekt határidejéből kicsúsztak, ezért állami finanszírozásból valósítják meg a munkálatokat.

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint az adófizetők pénzéből teljesen indokolatlan egy ilyen beruházásra költeni, hiszen számos, jóval forgalmasabb út járhatatlan az országban. Ennek az útszakasznak a felújítása nem szolgál mást, mint hogy segítse a Miniszterelnökség államtitkárának  üzleteit, ezt pedig felveti a hivatali visszaélés gyanúját. A PM az ügyben írásbeli kérdéssel fordult az illetékes miniszterhez és válaszokat vár a projekt szakmai megalapozottságát illetően, és feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

 

A PM emlékeztet arra, hogy az L. Simon család állami támogatásainak ügyében korábban már bejelentést tett az OLAF-nál a párt. A PM most újra felszólítja L. Simon Lászlót, hogy távozzon a közéletből!

 

Budapest, 2016. május 13.

Barabás Richárd

a PM elnökségi tagja

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!