Megosztás
2013.9.9.

A Párbeszéd Magyarországérthoz (PM) tartozó képviselők nem vesznek részt azon hétfői, parlamenti a szavazáson, amely arról dönt, hogy a médiatanács elnökévé választják-e Karas Monikát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőjét - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

A független képviselő emlékeztetett arra, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök Karas Monikát jelölte az NMHH élére, akkor kérték Áder János köztársasági elnököt, hogy ne nevezze ki a jelöltet.

A politikus azt mondta, hogy a médiatanács megalakulása óta "súlyos veszteségeket szenvedett el a magyar média szabadsága". Hozzátette: Karas Monika életútjában semmi nincsen, ami alapján arra lehet következtetni, hogy ez a helyzet érdemben javulni fog, szerintük a jelölt esetében "egy Csurka Istvánhoz közeli újság és a Simicska-Nyerges médiabirodalom" jelenti a referenciát ahhoz, hogy ellássa a hivatalt. Attól félnek, hogy a "médiatanács továbbra sem a magyar média sokszínűségének az ügyét fogja szolgálni, hanem a Fidesz politikai és Simicska Lajos gazdasági-üzleti érdekeit" - mondta Karácsony Gergely.

Elmondta, egy marionettbábut küldenek Karas Monikának, amely mellé egy levelet is mellékelnek, amelyben leírják: az a dolga, hogy a közmédiát és a média egészét a vélemény- és sajtószabadság jegyében képviselje, nem pedig az, hogy "bábuként kiszolgálja a politikai és gazdasági érdekeket".

 

Budapest, 2013. szeptember 9.

 

Forrás: MTI