Megosztás
2013.6.17.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek példát kellene vennie arról, hogy Csehországban több politikust őrizetbe vett a korrupcióellenes rendőrség.

Karácsony Gergely, a PM képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: "trafikmaffia" uralja a magyar közéletet, ennek része a fideszes parlamenti többség, amely a törvények megváltoztatásával "busás haszonhoz juttatta" a dohányboltok tulajdonosait, része a kormány, amely vissza nem térítendő pályázati támogatást adott olyan vállalkozásoknak, amelyek még el sem nyerték a koncessziót, és része a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt., amely "nagyon nagy részben fideszes politikusok családtagjainak, ismerőseinek juttatta a trafikokat".   

A politikus szerint azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy része Polt Péter legfőbb ügyész is, mivel semmilyen érdemi vizsgálat nem indult az ügyben. "Polt Péter ebben az ügyben is védi a fideszes maffiahálózatot: vagy kellő szakértelme, vagy kellő bátorsága nincs ahhoz, hogy fellépjen" - jelentette ki, azt szorgalmazva, a legfőbb ügyész a visegrádi együttműködés keretében tájékozódjon arról, hogy mi történik Csehországban, ahol a hatóságok a legkeményebb eszközökkel léptek fel a kormányzati korrupcióval szemben.   

Karácsony Gergely a hétfőn bejelentett pénzügyi intézkedéseket úgy kommentálta: Varga Mihály megkegyelmezett a stadionoknak, de nem kegyelmez az adófizetőknek, hiszen a sárgacsekk-adó a kétszeresére emelkedik. Szerinte ez valójában rezsiemelés, hiszen minden pénzügyi tranzakció drágább lesz. Hozzátette: a kormánynak nem a csekkbefizetéseket, hanem a spekulatív pénzügyi műveleteket kellene tranzakciós illetékkel sújtania.

2013. június 17., hétfő (MTI)