Megosztás
2015.12.3. |

A kormány csak ígérget, a Párbeszéd Magyarországért (PM) viszont számos önkormányzatban megoldotta, hogy több száz rászoruló gyerek kapjon a téli szünetben is meleg ételt. Zugló után Szekszárdon is lesz erre lehetőség. A téli szünetben 3 milliárd forintból, egész évben pedig plusz 50 milliárdból felszámolható lenne a gyermekéhezés.

 

A PM megunta az Orbán-kormány mellébeszélését és a párt 25 önkormányzati képviselője a napokban benyújtotta a közgyűlések elé azt a javaslatot, amely a téli szünet minden napján, egyszeri meleg étkezést biztosítana a rászorulóknak. Több nagyvárosban a polgármesterekhez fordultunk az ügyben. 

Zuglóban mintegy 200 óvodás és iskolás gyerek kap a szünidőben naponta egyszer, legalább kétfogásos meleg ebédet. A XIV. kerület mellett a téli szünet hét napján már biztosan kapnak a rászoruló gyerekek meleg ebédet Szekszárdon. A tolnai városban a PM önkormányzati képviselőjének javaslata nyomán 250 gyermeknek, egymillió forintból biztosítanak naponta meleg étkezést.

A PM politikusai az ország minden pontján továbbra is azért harcolnak, hogy a szünetben minél kevesebb gyerek éhezzen, hosszú távon pedig mindenhol felszámoljuk a gyermekéhezést.

A PM szerint a probléma komolyságát mutatja: már régen nem csak a kevésbé elmaradt országrészeken kérnék, hogy gyermekük naponta egyszer meleg ételt kapjon a szünetekben, hanem Szombathelytől Budapesten át Nyíregyházáig mindenhol lenne erre igény.

 

Budapest, 2015. december 3.

Szabó Tímea, PM társelnök, országgyűlési képviselő

Szabó Rebeka, PM elnökségi tag, Zugló alpolgármestere

 

 

 

Csatlakozz! https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank
Új. Bal. Zöld.