Megosztás
2015.1.24. |

A héten Budapest 20. kerületében is elfogadták a kezdeményezésünkre új átláthatósági szabályozás kidolgozását. Karácsony Gergely tavaly ősszel jelentette be, hogy a PM összes önkormányzati képviselője kezdeményezni fogja új antikorrupciós szabályozás bevezetését. 

 

A héten Pesterzsébet képviselő-testülete egyhangúan támogatta és elfogadta a PM önkormányzati képviselőjének kezdeményezését, hogy az önkormányzat működését még átláthatóbbá teszik. Pesterzsébet ugyanis nem Felcsút, képviselő-testülete nem kér a Mészáros Lőrincekből, az itt élők a korrupció helyett a közszféra nyílt és átlátható gazdálkodásában érdekeltek.

 

A közpénzekkel történő átlátszó gazdálkodás egyik legfontosabb eszköze annak, hogy visszatérjen az emberek politikába vetett bizalma. Egyben ez a legjobb megelőző, visszatartó eszköz a korrupciós piszkos kezek ellen.

 

Elsőként Zugló önkormányzata fogadta el a K-monitor által kidolgozott antikorrupciós minimumcsomagot, a képviselők egyhangú támogatásával, most Pesterzsébeten is egyhangúan a transzparens működés mellett tették le a voksot.

 

Azóta számos önkormányzatban be lettek nyújtva az antikorrupciós javaslatok, és néhány jobboldali többségű önkormányzatban is, a kezdeti ellenállást leküzdve, várhatóan szintén célt érnek képviselőink erőfeszítései.

 

Budapest, 2015. január 24.

 

Mach Péter, a PM elnökségi tagja

Pesterzsébet önkormányzati képviselője