Megosztás
2014.12.9. |

A Magyar Narancs cikke szerint a kiscsibéket, malacokat és vetőmagokat osztogató miniszterelnöki főtanácsadó, Hegedűs Zsuzsa alapítványa átláthatatlanul költi a pénzt, külföldről hozza a baromfikat, a bíróságnak pedig még a közhasznúsági mellékletet sem sikerült beküldenie. Ez mindent elmond az Orbán kormány szegénységgel kapcsolatos politikájáról: értelmetlen ál-intézkedésekkel próbálják elfedni, hogy évek óta egyre több magyar családot taszítanak mélyszegénységbe.

 

Hegedűs szerint, alapítványa és programjuk visszaszorította a szegénységet, csakhogy a gyermekek közel felét veszélyezteti a szegénység és a társadalmi kirekesztettség. A három és több gyermekes családok esetében a szegénységi ráta a duplájára nőtt (41%), miközben a társadalom negyede él súlyos anyagi deprivációban. Magyarországon tehát nemhogy nem szorították vissza a szegénységet, hanem évről évre egyre nagyobb mértékben növekszik.

 

Miközben az összesítő beszámolókat és közhasznúsági mellékleteket az Alapítvány valamiért nem küldte meg a bíróságnak, addig azokat az civileket, amelyek érdemi segítséget kínálnak a legelesettebbeknek, hol a KEHI, a nyomozóiroda, vagy éppen a kormány vegzálja, a nyugat által felbérelt politikai aktivistáknak titulálva őket. Miért is nem vizsgálja a KEHI Hegedűs Zsuzsa állami pénzekből is működő alapítványát?

 

A PM szerint, a kormánynak kutya kötelessége felszámolni a gyermekéhezést és segítő kezet nyújtani a legszegényebbeknek. Növelni kell a közétkeztetés forrásait, szociális gazdaságok, társadalmi vállalkozások rendszerszintű elterjesztését kell támogatni, fejleszteni kell a hátrányos helyzetű régiókban az infrastruktúrát, iskolabusz-hálózatot létrehozni. De kezdhetik azzal is, hogy sürgősen elfogadják a PM által benyújtott költségvetési módosítót, amely hatszázezer éhező gyereknek biztosítaná az étkezést a téli szünetben. Értelmetlen pénzszórás helyett valódi intézkedéseket!  

 

Budapest, 2014. december 9.

 

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja