Megosztás
2013.11.2.

A pedagógusoktól a pótlékaik után az emberi méltóságukat is elveszi a kormány. Be kell lépniük a gondolatrendőrségként működő Pedagógus Karba, tornaterem nélkül kell testnevelésórát tartaniuk, tankönyv nélkül kell tanítaniuk, s úgy kell „egész napos” iskolát szervezniük, hogy annak az elemi feltételei sem adottak. Az Orbán-rezsim legújabb húzása, hogy most egy részükkel visszafizetteti a „tévedésből” kapott béremelést. Ráadásul épp a sajátos nevelési igényű és sérült gyermekeket oktató gyógypedagógusokkal.

Kép forrása: www.nol.huKorábban a „béremelést” épp arra hivatkozva csökkentették, hogy azt kiterjesztik minden pedagógus-munkakörben dolgozóra. Ehhez képest most számos, gyermekotthonban dolgozó gyógypedagógussal visszafizettetik a „tévedésből” átutalt többletbért. 

Az Orbán-Simicska rezsim eddig sem volt tekintettel sem a fogyatékkal élőkre, sem pedig a sérült gyermekekre. Az egészségügyi gyermekotthonokban, a szociális ágazatban dolgozó pedagógusokra nem is vonatkozik a pedagógus-életpálya. Az egyik Pest megyei gyermekotthonban a pedagógusok most mégis béremelést kaptak – majd gyorsan visszakérték tőlük a pénzt. Ez megalázó és elfogadhatatlan!

Az Együtt-PM felszólítja a kormányt, hogy a bérhazugságot fejezze be, ne játssza ki egymás ellen a pedagógusok különböző csoportjait, és tényleges, érdemi béremelést biztosítson minden magyar pedagógusnak.

 

Budapest, 2013. november 2.

 

Erőss Gábor, az Együtt-PM oktatási szakpolitikusa