Megosztás
2016.9.7. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal átlépte a demokratikus jogállam határait, amikor zsarolással akart beszervezni egy újságírót. Vizsgálatot követelünk Pintér Sándortól, valamint írásbeli kérdést nyújtunk be a miniszterhez annak érdekében, hogy kiderüljön, valóban a pártállami módszerekhez akar-e visszatérni a kormány.

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint elfogadhatatlan, hogy több mint 25 évvel a rendszerváltás után a 70-es éveket idéző pártállami beszervezés folyik Magyarországon. A beszervezés célja ráadásul minden bizonnyal a szabad sajtó manipulálása, nem pedig a nemzet védelme volt.

A Párbeszéd Magyarországért írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy indít-e a vizsgálatot a miniszter, hogy kiderüljön: egyszeri esetről van-e szó és kirúgják a felelősöket, vagy a kormány valóban a pártállami módszerekhez akar visszatérni.

A Párbeszéd Magyarországért a kormányváltás után azonnal eltávolít minden, a korábbi diktatúrát is kiszolgáló titkosszolgálat, például az Orbán által kinevezett BM-államtitkárt, Tasnádi Lászlót. De így járnak majd azok is, akik asszisztálnak a fideszes pártállam törvénytelen eljárásaihoz.

 

Budapest, 2016. szeptember 7.

Tordai Bence

a Párbeszéd Magyarországért szóvivője

 

Elég volt a fideszes maffia-kormányból!