Megosztás
2021.2.25. |

A Párbeszéd arra szólítja fel a kormányt, hogy a pedagógusokat is vegyék be az oltási tervbe, méghozzá a harmadik beoltandó csoportba.

 

A párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, annak ellenére, hogy az elmúlt két hétben megduplázódott az iskolai Covid-fertőzések száma, és körülbelül minden nyolcadik iskolában osztályokat zártak be, a pedagógusok mégsem szerepelnek az oltási tervben.


Tordai Bence hangsúlyozta, az EU tagállamainak túlnyomó többségében a pedagógusokat a kiemelten védendő csoportok közé sorolják, a legtöbb országban már megkezdődött az oltásuk.


A magyarországi iskolában dolgozók semmilyen támogatást nem kapnak, nem tesztelik őket, és nem kapják meg a százszázalékos táppénzt abban az esetben, ha megbetegszenek vagy karanténba kell vonulniuk – közölte.


A kormány a második hullám során azt sulykolta, hogy Magyarországnak működnie kell, a gazdaság nem állhat le – emlékeztetett a politikus, rámutatva: ha nem oltják be a pedagógusokat, akkor bezárnak az iskolák, a kisgyermekes szülőknek otthon kell maradniuk, és mégiscsak leáll a gazdaság.

 

(Forrás: MTI)

(Fotó: MTI/Balázs Attila)