Klímavészhelyzet
Megosztás
2019.11.24. |
A Párbeszéd a kormány szakmaiatlan, sunyi  álkonzultációja helyett valódi társadalmi egyeztetést kezdeményez a klímaváltozással kapcsolatos hosszú távú stratégiáról.
 
A kormány újabb nemzeti konzultációt indított: "a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról" társadalmi kérdőívet a honlapján elrejtve.  Érthetetlen, hogy a jövőnket meghatározó, legfontosabb kérdésről ezen felül semmivel nem kívánja tájékoztatni az embereket, hol marad a személyes levél, a közpénzből készült reklámkampány? Vagy ez ilyenkor, úgy tűnik, hogy nem fontos, ellentétben a korábbi gyűlöletkeltő, Brüsszel ellenes, haszontalan propagandakonzultációkkal, amelyekre milliárdokat herdáltak el.
 
A kormányzatnak továbbra is csak a saját és a NER-oligarchák érdekei és környezetkárosító beruházásaik a fontosak. Az éghajlatváltozás ténye és a vészhelyzet számukra egy nem létező bagatell. De nem kell hinni nekik, azonnal cselekedni kell, ahogy Karácsony Gergely már első lépésként kihirdette a fővárosban a klímavészhelyzetet, továbbá a jövő héten a Parlament szakbizottsága elé kerül "A klímavészhelyzet kihirdetéséről" szóló javaslatunk.
 
Mielőtt  Magyarország klímastratégiáját tekintve is Európa szégyenpadjára szorul, a Párbeszéd elindít egy valódi társadalmi egyeztetést szolgáló konzultációt, az adatokat azután eljuttatja a kormánynak és az Európai Bizottságnak is. A klímavészhelyzet elleni azonnali lépéseket pedig ki fogjuk kényszeríteni a kormányból.
 
Budapest, 2019. november 24.

Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető