Szabó Tímea
Megosztás
2017.3.5. |

Lázár János a héten közölte: harcolni fog az Alapjövedelem ellen, hiszen annak bevezetése mellett nem szól egyetlen érv sem. A Párbeszéd szerint viszont az Alapjövedelem javaslat az egyetlen olyan kidolgozott program, amely azonnal és gyökeresen felszámolja hazánkban a szegénységet, és dolgozók millióinak hoz tisztes boldogulást. A párt társelnöke, Szabó Tímea nyílt vitára hívja Lázár Jánost, hogy személyesen mondják el érveiket a magyar emberek számára.

Hazánkban az emberek közel fele él havi kevesebb, mint 90 ezer forintból, míg milliókat fenyeget rezsi- vagy devizahátralék miatt a kilakoltatás veszélye. Ezekkel a családokkal az Orbán-kormány nem hajlandó foglalkozni, kizárólag a saját haverjaiknak osztják szét a közpénzeket.

A Párbeszéd közel két éve bemutatott  Alapjövedelem javaslata viszont végre egy olyan országot teremtene, ahol mindenki számít, ahol senkit nem hagynak az út szélén. A javaslat bevezetését a magyar emberek 76%-a támogatja, hiszen megértették: az Alapjövedelem nem csak a néhány százezer legszegényebben segít, hanem mindazoknak a dolgozó millióknak is, akik napi 10-12 óra munka mellett 90-100 ezer forintot visznek haza.

A Párbeszéd társelnöke nyilvános vitára hívja Lázár Jánost, hogy ütköztessék érveiket: a miniszter által vallott „akinek nincs semmije, az annyit is ér" elv érvényesüljön, vagy a Párbeszéd által képviselt „Mindenki számít!” program.

Budapest, 2017. március 5.
Párbeszéd Sajtó

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!