Megosztás
2017.1.3. |

A Párbeszéd Magyarországért támogatja azt a civil kezdeményezést, amely Dr. Majtényi Lászlót jelöli a köztársasági elnöki tisztségre. A volt ombudsman mindig is az emberekért küzdött a jog eszközével; tetteivel is többször bizonyította, hogy a köztársaság eszméjét képviseli a pártérdekek helyett.

Majtényi László a jogtudomány kiváló kutatója és oktatója, az állampolgárok érdekeit képviselő ombudsman intézményének egyik legjobb szakértője, aki a gyakorlatban is bizonyított: adatvédelmi biztosként az emberek információs önrendelkezésének elszánt védelmezője és az átlátható állami működésért folytatott küzdelem élharcosa volt.

Pártoktól való függetlenségét és a szakmai meggyőződéséhez való konok ragaszkodását mutatja, hogy tevékenysége nem egyik vagy másik oldal, hanem a mindenkori hatalom számára volt kényelmetlen: 2007-ben ellenzéki- és kormányoldalról is kapott ellenszavazatokat, ezért nem lett az állampolgári jogok biztosa. 2009-ben pedig példa nélküli módon, önként állt fel az ORTT elnöki székéből, mert nem tudta megakadályozni a rádiófrekvenciák nagykoalíciós mutyiját.

Majtényi László civil közéleti tevékenysége szintén példaértékű: az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjeként állásfoglalásai iránytűként szolgálnak az alkotmányosság és a jogállamiság kérdéseiben.

A Párbeszéd szerint a köztársaságnak olyan elnökre van szüksége, aki az emberek képviseletében gátat szab a hatalom túlkapásainak és önkényének – és erre 2010 óta nagyobb szükség van, mint valaha. Ezért, amennyiben Majtényi László elvállalja a jelölést, a Párbeszéd Magyarországért feltétel nélkül és minden eszközével támogatja, hogy ő legyen az államfő.

Budapest, 2017. január 3.

Párbeszéd Magyarországért

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!

 

fotó: MTI