Megosztás
2021.5.31. |

 

Szinte mindennap emelkedik a vadászati világkiállítás költsége, míg a közös pénzünkből a kormány jelenleg 70 milliárd forintot szán erre a célra, addig a világjárvány idején az Országos Mentőszolgálat éves költségvetésére 59,9 milliárd forintot tervez – mondta Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja szombati online sajtótájékoztatóján.

 

Dorosz Dávid azt hangsúlyozta, hogy egy válság mutatja meg egy kormány, egy politikai erő igazi arcát, válságban derül ki, mi az ami fontos Orbán Viktornak és mi nem az. Úgy fogalmazott: „egy válság mutatta meg azt a brutális igazságtalanságot, ami ma Magyarországon zajlik”.

Értékelése szerint a fideszes 1 százalék gazdagodásával szemben a 99 százalék leszakadása és egy helyben toporgása határozza meg ma az országot, és ezt az igazságtalanságot az határozza meg a legjobban, hogy a kormány mennyit költ a világkiállításra illetve az Országos Mentőszolgálatra.

„Semjén Zsoltnak ez az őrülete most már kezdi teljes mértékben elnyelni a közpénzeket” – fogalmazott, majd utalva arra, hogy a KDNP-s politikus szeret helikopterrel vadászni menni, azt mondta: „most éppen helikopterről szórja ki a pénzt a barátainak és a fideszes cégeknek”.

Példaként említette, hogy a vadászati világkiállításra 240 millió forintért fognak agancsokból álló kaput és egyéb szobrokat vásárolni, és több mint 100 millió forintot költöttek a kiállítás felügyelőbizottsági és egyéb pozíciókat betöltő „fideszes haverokra”, ezzel szemben az Országos Mentőszolgálatnál az átlagos kereset 300–320 ezer forint közötti.

Rámutatott: magát a vadásztársadalmat is megosztja a kiállítás, amiről „még a vadászat nagy híve, és a fideszes rendszer egyik fő szereplője, Lázár János is visszafogottan és csalódottan nyilatkozott”.

Dorosz Dávid ismertette: költségvetési módosító javaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy a járvány idején egyszeri, azonnali 500 ezer forintos támogatást kapjanak a mentőszolgálat munkatársai, ez mindössze 4,5 milliárd forintba kerülne.

Szerinte a Fidesz „az agancsokból álló kaput, a haveri, baráti cégek kifizetését és Orbán Viktor lázálmát” választja a magyar emberek egészsége és a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók megsegítése helyett. Ez egy értékválasztás, ami a 2022-es választást is eldönti majd – fűzte hozzá.

 

(Forrás: MTI)