Kocsis-Cake Olivio
Megosztás
2018.8.6. |

A Párbeszéd felháborítónak tartja, hogy a kormány havonta minimum 80-100 ezer forintot vesz el a rendőröktől a túlóra pénz eltörlésével. Egzisztenciás kiszolgáltatottsággal fenyeget olyan rendvédelmi dolgozókat, akiknek a munkájától gyakran a magyarok léte függ. A Párbeszéd módosító javaslatot nyújt be a túlórákra vonatkozó törvénnyel kapcsolatban.

 

Miután a Fidesz gyakorlatilag eltörölte a szolgálati nyugdíjat és hosszú évek óta nem emelte érdemben a szakterületen dolgozók bérét, most a túlórákért járó plusz pénzt is elvenné tőlük. Ennek megszüntetése 80-100 ezer forint veszteséget jelentene - átlagban - az állománynak, amely egyelőre nem tudja: a kormány valóban megvalósítja-e ezt a tervet. Ezek a munkavállalók bizonytalanságban élnek, a jövőben lehet, hogy nem fogják tudni fizetni a lakáshiteleiket vagy a növekvő rezsiköltségeket. A Párbeszéd szerint a közszférában dolgozók további kizsigerelésének újabb állomása ez az intézkedés. Semmi mást nem tesz a kormány, mint egzisztenciális bizonytalanságban tartja a rendvédelmi dolgozókat, kénye-kedve szerint rángatja őket.

A magyar emberekért dolgozó több tízezer rendvédelmi munkavállaló semmi jóra nem számíthat a kormánytól. A Párbeszéd szerint a Fidesz-KDNP-nek, a szakemberek érdekeit figyelembe véve kell módosítania a jelenlegi szabályokon, ezért olyan módosító javaslatot nyújt be, amelynek értelmében a jövőben a rendvédelmi dolgozók számára a túlórákért túlórapénzt kell fizetni.

A Fidesz-KDNP kötelessége, hogy rendezze a helyzetet még a nyáron, ne tartsa bizonytalanságban a rendőröket, támogassa a Párbeszéd módosító javaslatát!

Budapest, 2018. augusztus 6.
Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd országgyűlési képviselője