Megosztás
2016.12.9. |

Kisfilmet mutatott be az előválasztásról és regisztrációs kampányt indított a Párbeszéd Magyarországért. A párt ezzel már most lehetőséget ad arra, hogy az előválasztást támogató szavazók jelezzék a párt felé, hogy részt kívánnak venni a kormányváltás folyamatában.

A Párbeszéd a kezdetektől fogva elkötelezett az előválasztás mellett; a párt elsőként tette közzé részletes előválasztási koncepcióját.

A Párbeszéd azért áll az előválasztás mellett, mert alapvető jelentőségűnek tartjuk, hogy egy demokratikus eljárás keretein belül maguk az állampolgárok dönthessenek a 2018-as választásokon induló ellenzéki egyéni jelöltekről, miniszterelnök-jelöltről és a listás jelöltekről.

Mint ismert, a Párbeszéd előválasztásról szóló javaslatát megalapozó, 2000 fős mintán készült kutatásának eredményei szerint csak a válaszadók 25,3%-a nem tartja jó ötletnek az előválasztást, 67%-uk viszont valamilyen formában támogatná azt (7,7% pedig egyik állásponttal sem tudott azonosulni).

A Párbeszéd most egy online jelentkezési íven hívja csatlakozásra azon választókat, akik szeretnék a lehető legátláthatóbb módon kiválasztani a demokratikus ellenzék közös jelöltjeit, legyenek azok pártpolitikusok, civil mozgalmárok vagy független szakemberek.

A Párbeszéd várakozása szerint egy személyes és online részvételt is lehetővé tevő előválasztás több százezer embert is megmozgathat, akik azután maguk is a kormányváltás ügyének nagykövetei lesznek.


Budapest, 2016. december 9.
Párbeszéd Sajtó

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!