Barabás Richád
Megosztás
2018.8.15. |

A Párbeszéd arra szólítja fel a Fideszt, és azt követeli a kormánytól, hogy ne Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnökét nevezze ki a közigazgatási bíróság élére - közölte az ellenzéki párt szóvivője.

    Barabás Richárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra is felszólította a kormányzatot, hogy "ne folytassa a bíróságok függetlenségének további felszámolását", és ne fideszes pártkáderekkel töltse fel az egyébként szétválasztásra szánt hatalmi ágakat.
    Elmondta, a Párbeszéd attól tart, hogy az új közigazgatási bíróságot nem szakmai alapon, hanem a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően szervezik majd meg, és így a Kúriából kiszervezik majd azokat a kényes ügyeket, amelyekben a Kúria eddig a kormánypárt számára kellemetlen döntéseket hozott.
    Közölte, ha az új közigazgatási bíróság nem politikai, hanem szakmai alapú akar lenni, akkor az első lépése kell, hogy legyen a kormánynak, hogy a Kúria eddigi közigazgatási bíráit "kérdés és pályázat nélkül" átveszi.
    Barabás Richárd arról is beszélt, hogy a Párbeszéd alkalmatlannak tartja jegybankelnöknek Matolcsy Györgyöt. A szóvivő szerint Matolcsy Györgynek szerepe van abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szabadság téri épülete előtti utcaszakaszon a parkolójelzések közül kihagyták a 8-as és a 13-as számot, és ezzel a jegybankelnök "újabb babonaságokról tett tanúbizonyságot". Sajtótájékoztatója végén Barabás Richárd az MNB utcai kapujának egyik kilincsén 8-as és 13-as feliratú lufikat helyezett el.

 

MTI

 

Csatlakozz!