Megosztás
2016.9.29. |

Néhány nap múlva a Párbeszéd kampányba kezd, hogy egy vitaprogram keretében bemutassuk, mi az, ami szerintünk igazán fontos. A vitaprogramunk címe, egyben a Párbeszéd új szlogenje: Mindenki számít! Ez azt jelenti, hogy a Párbeszéd világában nincsenek másodrangú állampolgárok, nincsenek másodrendű emberek! Mi nem a kevesek és nem is a sokak, hanem mindenki Magyarországáért dolgozunk.

A célunk egy olyan ország, amely mindannyiunk közös otthona; egy olyan köztársaság, ahol igazságosan osztjuk el a javakat, biztonságot és esélyt teremtünk mindenki számára, és gondolunk az utánunk jövő nemzedékekre is.

A Mindenki számít! kampány közterületi hirdetéseken: óriásplakátokon, citylight-okon és járműreklámokon jelenik meg, valamint egy erős online hirdetési kampány társul hozzá, és számos országos és helyi esemény, valamint a társelnökök országjáró körútjának több tucat fóruma ad alkalmat a közvetlen kapcsolatteremtésre.

Ezzel az új kampánnyal vezetjük be a Párbeszéd Magyarországért Párt új névhasználatát is: a PM rövidítés helyett mostantól a Párbeszéd formát használjuk.

Úgy érezzük, a Párbeszéd egy valóban kifejező és jelentésteli név: megmutatja, hogy mi egy olyan köztársaságban, egy olyan világban hiszünk, ahol mindenki szava számít. Ez pontosan az ellentéte annak az önkényuralmi rendszernek, ami az elmúlt években kiépült Magyarországon.

Az önkény a döntéshozatal totális központosítását jelenti, és ma Magyarországon valóban szinte mindent Orbán Viktor akarata irányít – mi pedig ennek akarjuk alternatíváját adni.

Az új programhoz és új névhasználathoz új arculat is tartozik.

A Párbeszéd új logóval és új színekkel jelenik meg a politikai palettán. A kör forma a teljességet, a befogadást és a harmóniát jeleníti meg, a szövegbuborék pedig a párbeszédre, a kommunikációra utal.

A színekről szólva: a Párbeszéd nem ideológiai kategóriákban, hanem az emberek szükségleteiben és vágyaiban gondolkodik, de értékvilágát tekintve egyértelműen a zöld-újbaloldali pártokkal mutat közösséget. Így a zöld szín megtartása mellett bevezetjük a magyar politikába a lilát, amely szerte Európában az új baloldal színe: ezt használja a spanyol Podemos, a görög Syriza vagy éppen a lengyel Razem is.

Ezek a politikai közösségek nemcsak az embertelen jobboldali politikának, hanem a régi, gondolattalan, korrupt baloldali pártoknak is alternatíváját kínálják - ahogy a Párbeszéd is teszi ezt Magyarországon.


Párbeszéd sajtó, 2016. szeptember 29.