Megosztás
2013.2.5.

A Párbeszéd Magyarországért támogatja az Éhségmenet újbóli megrendezését, amely 2013-ban is az ország legfontosabb társadalmi problémáira kívánja felhívni a figyelmet. A tavaly először megtartott figyelemfelkeltő akció óta tovább romlott az emberek megélhetése Magyarországon. A munkahelyek száma folyamatosan csökken, annak ellenére is, hogy a kormányzati propaganda a közfoglalkoztatás adataival igyekszik elkendőzni a valóságot. A Fidesz-KDNP kormányra kerülése óta a szegénység egyre súlyosabb problémát jelent, ma már több mint négy millió fő él a létminimum alatt. A szociális ellátórendszer tudatos rombolása és a pénzbeli támogatások szűkítésük miatt korábbi csekély szerepüket is elvesztették a szegénység enyhítése terén.

A kormány egyre kevésbé segít a rászorulókon, ehelyett bünteti és rendszabályozza őket. Hiába szeretnének az emberek dolgozni, valódi munkahelyek hiányában sokan legfeljebb a közmunkát tudnak vállalni. Tisztes megélhetés helyett a továbbra is csak a bőven létminimum alatti megélhetést lehetővé tévő közmunkabér várja őket.

A Párbeszéd Magyarországért a Fidesz-KDNP társadalomromboló és embertelen intézkedései helyett olyan politikát ajánl Magyarországnak, amely érdemben csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket az életminőség és az életesélyek terén. Itt az ideje, hogy végre fellépjünk az elnyomás, szegénység és a kormányzati önkény ellen. Éppen ezért támogatjuk az Éhségmenet kezdeményezését, egyetértünk az akció jogos követeseivel: tisztes megélhetést, tisztes munkát, tisztes bért! A Párbeszéd Magyarországért tagjai az ország számos pontján a menetben való részvétellel fejezik ki szolidaritásukat.

Budapest, 2013. február 5.

Párbeszéd Magyarországért