Megosztás
2016.7.12. |

A józsefvárosi jegyző szerint minden rendben volt az egykori Kertem területére kiadott birtokvédelmi határozattal és azt csak bírósági úton lehet már megtámadni. A Párbeszéd Magyarországért ezért ma benyújtja fellebbezését a jogtalanul és több ponton érdekeket sértő határozat ellen.

 

A párt több ponton törvénysértőnek tartja a józsefvárosi hivatal döntését. Kifogásoljuk, hogy a VIII. kerületi jegyző nem bizonyította eddig hitelesen, hogy a Bont-Tör Zrt. és a Városliget Zrt. az ingatlan jogszerű birtokosai, illetve a hatóság nem vizsgálta, hogy a két cég valóban birtoklási helyzetben vannak-e és ha birtokosok is, jogszerűen birtokolják-e az ingatlant. Ezen felül a kézbesítés sem a Kormányrendeletben előírtaknak megfelelően történt, a Ligetvédők ugyanis nem kapták meg időben a birtokvédelmi határozatot és vagyontárgyaikat sem hozhatták ki a területről.

A Párbeszéd Magyarországért szerint a bíróságnak fel kell függesztenie a birtokvédelmi határozatot addig, amíg a józsefvárosi jegyző és helyettese minden kérdésre nem felel, és nem támasztja alá bizonyítékokkal a határozat jogszerűségét.

Korábban a párt józsefvárosi önkormányzati képviselője a hétvégén feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával, mert a VIII. kerületben kiadott birtokvédelmi határozat több ponton sérti a jogszabályokat.

 

Budapest, 2016. július 12.

Tordai Bence, szóvivő

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!