hulladékszállítás
Megosztás
2018.10.31. |

A Párbeszéd szerint azzal, hogy a kormány finanszírozása mellett indult újra a hulladékszállítás, a lakosság kétszer fizeti meg a szemétszállítás díját. 

    V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. III. kerületi székháza előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón kifejtette: a lakosság már megfizette a szolgáltatási díjat, most pedig az adóforintokból konszolidálja a kormány a helyzetet, így a lakosság kétszer fizet a szemétszállításért.
    Hozzátette: eközben a "kukaholding", az NHKV nem fizet "a valódi szállítási munkát végző" cégeknek, amelyeket az államosítással és a rezsicsökkentéssel csődközeli helyzetbe sodortak. Mint mondta, nemcsak a Zöld Híd Nonprofit Kft. került ilyen helyzetbe, hanem országosan többen is, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) például 15 milliárd forint kifizetését várja a holdingtól. Az ellenzéki politikus szerint az jelentene megoldást, ha a szállítást végző cégek megkapnák a holdingtól a lakossági befizetéseket.
    Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője úgy vélte, a kormány a felelős a kialakult hulladékhelyzetért, és a katasztrófavédelem bevonása a hulladékszállításba nem hoz majd rendszerszintű megoldást. 
    A szóvivőt kérdezték arról, hogy a Magyar Idők közlése szerint a CEU New York államban egy faházban működik, egy szakkal és néhány hallgatóval. Barabás Richárd azt mondta: a kormányzat elvárása az volt a CEU-val szemben, hogy legyen az anyaországban akkreditált képzése, és ezt a feltételt teljesítette az egyetem.

 

MTI

Csatlakozz!