Megosztás
2020.5.8. |

A Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés során nyújtson segítséget a fővárosi kerületeknek és az egészségügyi intézményeknek.

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és Kiss László, a III. kerület DK-s polgármestere erről pénteki, online követhető sajtótájékoztatón beszélt, miután közösen meglátogatották az óbudai Szent Margit Rendelőintézetet. A polgármester azt kérdezte, hogy a kormány mikortól tartja be azokat a jogszabályokat, amelyek előírják, hogy járványhelyzet idején a kormányhivatalnak kell gondoskodnia a védőeszközökről.

Arra is rákérdezett, hogy a betegellátásra jelentkezők számára ki vásárolja meg a teszteket és hogyan történik a mintavétel. Kiss László arra is választ vár, hogy az egészségügyi kormányzat mikor vezet be egységes protokollt. Szabó Tímea úgy fogalmazott: folytatódik az elmúlt hetekben tapasztalt káosz, "dilettáns kormányzati járványkezelés".

Kásler Miklós "hasraütésszerűen ad sajtpapírra leírt parancsokat" a kórházaknak és szakrendelőknek, anélkül, hogy az egészségügyi szakmával konzultálna - jelentette ki a képviselő. Hangsúlyozta, pénteki látogatásuk során az intézményvezetők is azt mondták, hogy semmilyen segítséget nem kapnak a kormánytól. Hozzátette, ezt a rendelőintézetet és a többi kerületi intézményt is az önkormányzat látja el védőfelszereléssel.

 

(MTI)