Megosztás
2020.4.9. |

A Párbeszéd szerint a kormány nem ad elég forrást a válságkezelésre, amiből az látszik, hogy alábecsüli a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek súlyosságát - mondta Mellár Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

A politikus kifejtette, az Európai Unió jelezte, engedi 3 százalék fölé emelkedni az államháztartási hiányt, a kabinet és a jegybank azonban nem nagyon von be új forrásokat a válságkezelésre, inkább csak a már meglévőket csoportosítja át. Hangsúlyozta, a kormány az elmúlt napokban arról beszélt, hogy a GDP 18-20 százalékát elérő, történelmi csomagot állít össze, a bejelentett intézkedések azonban ennek csak felét teszik ki.

Mellár Tamás kitért arra is, hogy a kabinet nem vesz tudomást a kialakuló szociális válságról, a munkájukat elvesztő dolgozókról, a bevételeiktől eleső vállalkozókról és a mélyszegénységben élő rétegekről. Ezeknek a társadalmi rétegeknek komoly szociális intézkedésekre lenne szükségük, például a családi pótlék, a minimálnyugdíj és a munkahely-keresési támogatás emelésére - mondta.

 

(MTI)