Barabás Richárd
Megosztás
2019.7.9. |

A Párbeszéd szerint Tarlós István kilenc év alatt nem tudta bebizonyítani, hogy alkalmas Budapest vezetésére - mondta egy keddi, fővárosi sajtótájékoztatón Barabás Richárd, a párt szóvivője.

 

    Barabás Richárd úgy fogalmazott: a regnáló főpolgármester rosszul újíttatta fel a metrót, nem vezetett be egységes parkolást, nem zöldítette Budapestet és nem volt képes egy kormánytól független fővárost teremteni - jelentette ki.
    A politikus azt ígérte, hogy amennyiben az őszi önkormányzati választáson Karácsony Gergely nyer, akkor visszaadják a fővárost az ott élőknek, létrehozzák az úgynevezett csepeli nagyerdőt, csökkentik a tömegközlekedési bérletek árát és kiépítik a külvárosokban a szükséges infrastruktúrákat.     Kérdésre válaszolva azt mondta, az 1-es villamos vonalának megújítása a "sok fekete pont mellett" piros pontként Tarlós István számlájára írható. Hozzátette, hogy a fonódó villamoshálózat fejlesztése azonban már évekkel ezelőtt elindult, ennek egyik eleme valósul meg most.
    Barabás Richárdot kérdezték arról, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egy internetes bejegyzésben hazugsággal vádolta Karácsony Gergelyt. A szóvivő azt felelte, hogy Puzsér Róbert az ellenzéki előválasztáson elmondhatta volna a véleményét, de nem tette meg. "Örök kritikusnak, örök háborgónak, örök hisztis gyereknek" maradni természetesen lehet, de ez nem politikai pozíció - tette hozzá.
    Arról is faggatták, hogy a múlt héten létrejött hatpárti ellenzéki megegyezés ellenére a Jobbik az V. kerületben saját polgármester-jelöltet készül állítani. Válaszában hangsúlyozta, hogy már az együttműködés bejelentésekor jelezték, van még néhány vitás pont, amit rendezniük kell. A végcél az, hogy mindenütt egy jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével, lehet, hogy eggyel több lépést kell megtenni, hogy eljussanak eddig a célig - mondta.

 

2019. július 9., Budapest, MTI