Párbeszéd
Megosztás
2019.2.22. |

A szakszervezeteknek mindig is kiemelt szerepük volt a közszférán belül. Ám most, amikor a kormány továbbélesíti a támadásait a dolgozó emberekkel szemben, és tovább akarja szűkíteni a munkavállalók jogait, ez kiemelten igaz.

 

A rabszolgatörvénnyel szembeni tiltakozás megmutatta, képesek vagyunk odaállni egymás mellé, képesek vagyunk létrehozni egy olyan széleskörű koalíciót, amely magába foglalja a felelősen és humánusan gondolkodó civil mozgalmakat, szakszervezeteket és pártokat. Ez az együttműködés iránymutató kell, hogy legyen a jövőben is. 

 

Nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor olyan összeszerelő-országot csináljon Magyarországból, ahol a munkavállalókat kiszolgáltatott és jogok nélküli rabszolgákként kezelik. Ebben a küzdelemben kiemelt szerepe kell, hogy legyen a szakszervezeteknek, amelyekkel a Párbeszéd eddig is és a jövőben is szoros partnerségben kíván dolgozni. Közösen fogunk küzdeni egy olyan országért, ahol a jogfosztás elfogadhatatlan és ahol megbecsülik és felemelik a munkavállalókat.

 

Párbeszéd