Megosztás
2022.2.23. |

A hazai civil társadalom az elmúlt tizenkét év legnagyobb kormányzati támadását szenvedte el az elmúlt napokban. Orbán Viktor a választások közeledtével új ellenséget talált Iványi Gábor lelkész személyében, amikor a Fidesz szerveként működő NAV megszállta az Oltalom Karitatív Egyesület székházát, mivel az a kormány által ki nem fizetett több milliárdos támogatás miatt nem tudta minden adófizetési kötelezettségét teljesíteni. A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan az a boszorkányüldözés, amelyet évek óta folytat Orbán és „keresztény” kormánya, ezért a párt Civil Stratégiája garantálja, hogy a civil szervezetek politikától függetlenül, zavartalanul, megfelelő anyagi támogatással működjenek.

 

Egy szolidáris és zöld társadalomban a civil szervezeteknek elengedhetetlen szerepük van, így a Párbeszéd kormányra kerülése esetén támogatni fogja a Civilizáció koalíció által megfogalmazott célokat és törekvéseket, valamint saját Civil Stratégiája segítségével azon fog dolgozni, hogy ezen szervezetek politikától függetlenül, zavartalanul és megfelelő anyagi körülmények között működjenek.

 

A Fidesz–KDNP-kormány által elfogadott, a civileket hátrányosan érintő törvényeket azonnal vissza kell vonni, az adminisztrációs terheket vissza kell fogni, az állami támogatásokat pedig átlátható módon, különbségtétel nélkül kell elosztani. A Párbeszéd támogatja a jövedelemadó 1+1%-os rendszerének 3%-ra emelését, és reklámkampányt kezdeményezünk a civil szervezetek hasznosságának megismertetésére. A Civil Stratégia pontos részletei a párt honlapján érhetőek el.

 

Kocsis-Cake Olivio,

a Párbeszéd országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese

 

(Fotó: pixabay.com)