Megosztás
2017.11.23. |

A Párbeszéd feljelentést tesz, amiért Szihalom polgármestere gyerekeket kényszerített ingyenmunkára. A párt egy másik büntető feljelentést is tesz a Balatonfüred melletti tao-visszaélések miatt, itt ugyanis kézilabdás kollégium helyett egy wellness hotel épült.

 

Sajtóinformációk szerint Bóta József Szihalom fideszes polgármestere a saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a helyi szakközépiskola diákjait. A hírek szerint a tanulókat kényszerítették is: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk. A Párbeszéd szerint a polgármester hivatali visszaélést követhetett el, de nagy valószínűséggel szabálytalanul foglalkoztatta a gyerekeket, ezért a párt a kormányhivatalnál is bejelentést tesz.

 

Balatonfüred mellett épült wellness hotel miatt szintén feljelentést tesz a Párbeszéd. Itt a Balatonfüredi KSE számára épült volna sportra szánt tao-pénzből bentlakásos kézilabda kollégium, ám az elkészült épület végül egy wellness hotel lett. A párt szerint a tao-pénzek szabálytalan felhasználása miatt felmerül a hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja. 

 

A Párbeszéd szerint mind a két ügy rámutat arra, hogy egyre több az olyan fideszes kiskirály, aki azt gondolja, hogy mindent büntetlenül megtehet. Azt üzenjük ezeknek az embereknek: fejezzék be a közpénzek ipari méretű lopását! Karácsony Gergely vezetésével a kormányváltás után minden korrupciós ügyet ki fogunk vizsgálni, a közpénzeket vissza fogjuk szerezni, a tolvajokat pedig a törvény szerint megbüntetjük.

 

Budapest, 2017. november 23.

Szabó Tímea

a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!