Megosztás
2017.5.26. |

A Párbeszéd szerint a műszaki ellenőrzéskor ki kellett volna derülnie, hogy a 30 milliárdból épült Duna Aréna beázhat. A víz beömlése az épületbe ráadásul jelentős hibára utal, így a párt úgy véli, hogy a műszaki átvétellel kapcsolatban felmerül a hanyag kezelés gyanúja, a Párbeszéd ezért feljelentést tesz.

A Párbeszéd álláspontja szerint azért költött az ország ilyen sok pénzt a vizes vb-re, mert ez fontos az országimázs szempontjából és sokak örömére zajlanak majd a nyári játékok. Talán szerencse, hogy a nagy eső nem a bajnokság alatt jött, így előtte kiderült, hogy az eredeti költségvetés többszöröséért elvégzett munka hibás, és még van lehetőség kijavítani. Viszont ettől még ki kell vizsgálni az ügyet, mert közpénzből készült a rossz kivitelezés. Az pedig számos kérdést felvet, hogy a műszaki átadás során az ellenőrök miért nem vették észre a hibát. 

A Párbeszéd reméli, hogy a jelenlegi hiba kijavítása nem kerül újabb súlyos közpénzekbe, és a kivitelező garanciálisan megszünteti a beázás okát. A Párbeszéd szerint ugyanakkor azt is ki kell vizsgálni, hogy nem történt-e hanyag kezelés vagy korrupció a műszaki átvétel során.

Budapest, 2017. május 26.
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!