elbocsátás
Megosztás
2018.10.31. |

Újabb területekre tévedt az elszabadult kormányzati fűnyíró. A hirtelen megszüntetett lakáskassza és a lecsupaszított cafeteria után most éppen a közigazgatás van soron: egyik napról a másikra több ezer embert bocsátanak el.

Az elbocsátásokra éppen olyan kapkodva kerül sor, mint korábban a lakáskassza megszüntetésére: néhány nappal ezelőtt még azt sem tudta a kormányzat megmondani, ténylegesen hány embert küld el. Emberi sorsokat tesz tönkre, karriereket tör félbe a kormányzat anélkül, hogy pontos információja lenne az átszervezett területek létszámáról és működéséről. Olyan területekről küldenek el dolgozókat, ahol már ma is ingyenes végzett túlmunkára kényszerültek a dolgozók. S teszi mindezt az Orbán-kormány közvetlenül a mindenszentek és a halottak napja előtt, teljes érzéketlenséget mutatva a kirúgottak és családtagjaik iránt.

Az Orbán-kormány ezzel a lépésével újabb tanújelét adta a hozzá nem értésnek is. A közszférában ma a bizonytalanság és a félelem légköre lett az uralkodó, amiről kizárólag az Orbán-kormány lehet.

A Párbeszéd Magyarországért együttérez az elbocsátottakkal és a maradókkal is, akik a Fidesz által megmérgezett munkahelyi légkörben kénytelenek tovább dolgozni, továbbra is tartós stresszben és bizonytalanságban. A Párbeszédnek az a célja, hogy a közszféra jelentsen újra biztonságot az ott dolgozóknak, hogy az állandósult stressz megélése helyett végre koncentrálhassak a munkájukra, a családjukra, a személyes életükre.

 

Párbeszéd

 

Csatlakozz!