Párbeszéd, Bolba Márta
Megosztás
2017.2.26. |

A Párbeszéd Magyarországért a független jelölt Bolba Mártát támogatja a VIII. kerület 6-os választókörzetében tartandó időközi választáson. A Párbeszéd egyúttal azt kéri a demokratikus ellenzéki pártoktól, hogy ne aprózódjon szét az ellenzék, ők is támogassák a független jelölt indulását.

Bolba Márta evangélikus lelkészként, eddigi pályája során már bizonyította, hogy méltón képviseli az általunk is vallott értékeket: szívügyének tartja a szolidaritást, az elesettek képviseletét, s megválasztásával egy újfajta politikai kultúra is megjelenhet a VIII. kerületi képviselői testületben. A Párbeszéd szerint pedig már önmagában nagy a jelentősége annak, hogy a jelölt egy történelmi egyház lelkésze, ami bizonyítja, hogy a Fidesz kirekesztő politikájának semmi köze a keresztény humanizmushoz.

A Párbeszéd ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választási rendszer miatt a Fidesz jelöltje csak akkor legyőzhető, ha az ellenzék, a szavazatok szétaprózása helyett, egységesen tud fellépni. A Párbeszéd ezért azt kéri a demokratikus ellenzék pártjaitól, hogy teremtsenek egységet az ellenzéki térfélen, a győzelem reményében támogassák Bolba Márta indulását. 

Budapest, 2017. február 26.
Párbeszéd Sajtó

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!